Deel 2: Sastas

Deel 2: 

Toer 8: softfun 2518.
Hecht je garen aan met een Hstk in het eerste Stk direct na een 6 lboog. * 5 Hstk in de 4 lboog, Hstk in de volgende 2 Stk. (Je hebt nu 8 Hstk in deze sectie). Sla de volgende 6 lboog over en haak een Hstk in het volgende Stk. Herhaal vanaf *. Sluit de toer af met hv.
Zorg ervoor dat de overgeslagen bogen aan de voorkant van je werk zitten. Dit is nodig voor de volgende blaadjes.
Aantal steken: 96 Hstk. Controleer of dit aantal klopt!

Toer 9: Zelfde kleur
Maak een beginvaste in het Hstk direct na de 6 lboog.
We gaan nu verder met Sophies Garden (SU) de toeren 9 t/m 13.
5l (deze tellen voor het eerste Stk plus 2l ) en een stk in dezelfde steek. Dit is je eerste V-steek. En 1l. *Sla 3 steken over, maak een V-steek (stk, 2l, stk) in de vierde steek, 1l. Herhaal * nog 22 keer. Hecht af met een hv in de derde losse (of in het begin stokje).
Je moet nu hebben 24 V steken en 24 lbogen. Controleer dit!
TIP: als je in de 4e en precies achter de 6 lboog een V steek maakt, krijg je een mooie verdeling van de blaadjes in de volgende rondes.

Toer 10: zelfde kleur
Deze toer werk je alleen in de lbg van 2l of anders gezegd in de ruimte tussen de 2 stokjes van de V-steek. Wanneer je dezelfde kleur gebruikt hv in de volgende lbg van 2l, 1l en een v in dezelfde lbg
*4dstk in de volgende lbg van 2l. 3l, hv in de derde losse vanaf de haaknaald . Je hebt nu een ‘picot’ bovenop het vierde dubbele stokje . 4dstk in dezelfde lbg. V in de volgende lbg van 2l . Herhaal * nog 11 keer. Laat van de laatste herhaling de vaste weg . Sluit af met een hv in de eerste v. Je hebt nu 12 blaadjes deze bestaan nu ieder uit 8 dstk en een picootje. Tussen de blaadjes zit telkens 1 vaste.
Aantal steken: 96 dstk, 12 v, 12 picots Opnieuw controleren!

TIP: een mooie verdeling krijg je als je de Dstkjes in de V tussen de bogen haakt en de vaste achter de 6 lboog van toer 7!
Toer 11: Softfun 2610
Deze toer wordt gehaakt in de achterste lussen van toer 10, dan krijg je een mooi diepteeffect.
Hecht een nieuwe kleur aan door een begin half stokje te maken in het eerste dubbele stokje van één van de blaadjes. V in het volgende dstk, 6l, v in het zevende dstk , hstk in het laatse dstk van het blaadje. Stk in de vaste tussen de blaadjes. *Hstk in het eerste dstk, v in het tweede dstk, 6 l, v in het zevende dstk, hstk in het laatste dstk. Stk in de v tussen de blaadjes* Herhaal ** nog 10 keer. Sluit af met een hv in het begin half stokje.
De lossenbogen duw je achter de blaadje van toer 10.

Toer 12:
*Haak 6 v om de lbg van 6 lossen achter het blaadje van toer 10. V in de vijf volgende steken. Herhaal * nog 10 keer. Haak 6 v om de laatste lbg van 6 lossen, v in de drie volgende steken. Sluit af met een hv in de eerste vaste.
Aantal steken: 132 v.
Toer 13:
Voor een mooie verdeling heb ik zelf het picotje vastgehaakt in de 3e v in de boog, dus 1 v in 2e vaste, picotje in 3e v. vastzetten, v in volgende v.
De blaadjes heb ik aan weerskanten van de stkjes gehaakt in toer 12 gemaakt.
* Sla 3 steken over, lees ook hierboven. V in de volgende steek. Pak de picot van toer 10 op, dit doe je door je naald door de tweede losse te steken EN in de volgende steek van toer 12, maak af met een v door beide toeren. V in de volgende steek. Sla 3 steken over. 4dstk in de volgende steek (foto 7).
Maak een picot (als in toer 10) en 4dstk in de volgende steek.* Herhaal ** nog 10 keer. Sla 3 steken over.
Hecht af en verander van kleur.
Je hebt nu 12 blaadjes deze bestaan nu ieder uit 8 dstk en een picootje. Tussen de blaadjes zitten telkens 3 vasten.
Aantal steken: 96 dstk, 36 v, 12 picots.
Wanneer alles goed is gegaan, ziet je haakwerk er nu zo uit:

error: Content is protected !!